Deze 5 zaken dragen bij aan een succesvolle HR strategie

Een HR strategie opstellen waarbij alle neuzen in de organisatie dezelfde kant op gaan staan?

Vergeet dan niet deze 5 zaken in je strategie of personeelsbeleid te verwerken! 



1. Stel duidelijke en haalbare organisatiedoelstellingen  

Door haalbare doelstellingen te stellen en te communiceren, weet jouw personeel waar ze naartoe werken en wanneer een succes behaald is. 

Ze weten niet alleen beter wat er van hen verwacht wordt, ook zijn ze beter in staat hun werk uit te voeren.

Bovendien kan het halen van doelstellingen bijdragen aan een gevoel van prestatie en vooruitgang, wat essentieel is voor de moraal en tevredenheid van het personeel. 


2. Communiceer regelmatig belangrijke ontwikkelingen  

Als je communiceert, voelt het personeel zich minder onzeker en meer op de hoogte. Communiceer daarom regelmatig belangrijke ontwikkelingen! 

Door transparant te zijn over de voortgang van projecten, veranderingen in bedrijfsstrategie, of andere relevante informatie, creëer je een werkomgeving waarin iedereen zich geïnformeerd en gewaardeerd voelt. 


3. Geef aandacht aan talentontwikkeling en opleidingen  

Focus niet alleen op nieuwe werknemers aantrekken, maar investeer ook in de ontwikkeling van je bestaand personeel. Op hun beurt voelen zij zich ook meer gewaardeerd. Denk bijvoorbeeld aan opleidingen via Cevora.

Door te investeren in de voortdurende ontwikkeling van je team, zorg je ervoor dat ze hun vaardigheden kunnen blijven verbeteren en dat je personeel zich kan aanpassen aan nieuwe uitdagingen.

Dit verhoogt niet alleen hun tevredenheid en loyaliteit, maar versterkt ook de concurrentiepositie van je organisatie. Zeker iets om niet te missen in je HR strategie!


Èén van onze HR experten Leslie kijkt glimlachend de camera in terwijl ze een kopje koffie vasthoudt, ze kan onder andere een HR strategie of personeelsbeleid opzetten


4. Wees bewust van diversiteit en inclusie + de voordelen daarvan

Wist je dat diversiteit en inclusie zorgen voor een grotere innovatie, betere werksfeer en grotere klanttevredenheid? Divers aannemen biedt veel voordelen. 

Je trekt niet alleen een breder scala aan talenten aan, je creëert ook een omgeving waarin iedereen zich welkom en gerespecteerd voelt. Dit kan leiden tot een grotere creativiteit en innovatie!


5. Stimuleer een goede work-life balance

Besteed aandacht aan de werk-privé balans van je personeel, door bijvoorbeeld flexibele werktijden of verlofregelingen aan te bieden.  

Met een goede balans ondersteun je niet alleen de gezondheid en het welzijn van je team, maar verhoog je ook hun productiviteit en loyaliteit.



Deze 5 punten dragen bij aan een succesvolle HR strategie en personeelsbeleid. 

Wil je deze zaken vertalen naar een concreet uitgeschreven plan? Klopt dan even bij ons aan, wij bieden verschillende HR-diensten. Van consultancy, tot het schrijven van een bedrijfspolicy en recruitment, onze HR specialisten bieden hulp!





22 augustus 2024

menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x